Wie ik ben en wat ik doe

Ik ben Peter Hoogeweg. Geboren in november 1975 onder de rook van Utrecht. Na mijn vwo-opleiding ben ik Bedrijfswetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen gaan studeren. Tijdens mijn studietijd woonde en studeerde ik vijf maanden in Aix-en-Provence (Frankrijk). In 2001 ben ik afgestudeerd in de richting Strategie, Marketing en Distributie.

Mijn werkervaring in Nederland

Na mijn studie vond ik woonruimte en werk in Amsterdam. In 11 jaar tijd heb ik drie fulltime banen gehad.

Ik heb ruim drie jaar gewerkt als directiesecretaris op het centraal bureau van de SHIS in Amsterdam. Nadat ik mijn baan had opgezegd, ben ik gaan reizen door AustraliĆ« en Canada. Aansluitend op het reizen heb ik in Zuid-Frankrijk een aantal maanden koeien gemolken en ambachtelijke kaas gemaakt. Eenmaal terug in Nederland vond ik voor een maand of zes werk bij de GGD Amsterdam. In de zomer van 2006 werd ik aangenomen bij Eigen Haard, een Amsterdamse woningstichting. Bij deze woningstichting heb ik meer dan zes jaar gewerkt als (beleids)adviseur op de afdeling strategie.

Bij mijn werkgevers heb ik veel kennis en ervaring opgedaan in adviseren, schrijven en het uitvoeren en leiden van projecten.

Ondernemer en freelancer in Portugal

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Dus zegde ik mijn vaste baan op, rondde mijn werkzaamheden af, zette mijn Amsterdamse appartement te koop en reed met de auto naar Portugal. Hier woonde ik in het Portugese Aveiro en heb ik een kleinschalige en winstgevende onderneming in het toerisme opgezet. In 2014 ben ik ook als freelancer gaan werken.

Aveiro, Portugal

Van 2015 t/m 2019 verhuurde ik een vakantie-appartement in het Portugese Aveiro. Daarbij organiseerde ik wandelvakanties op maat. Door de kleinschaligheid van mijn toeristische onderneming had ik veel tijd voor mijn gasten. Dat betaalde zich uit o.a. door de kwalificatie superhost bij Airbnb en zeer tevreden wandelaars.

Terug naar Nederland

In september 2019 ben ik weer verhuisd. Na zeven jaar gewoond en gewerkt te hebben in Portugal, is het tijd voor nieuwe ervaringen. Ik woon in de stad Utrecht. Als freelancer werk ik voor diverse opdrachtgevers.