peter hoogeweg

freelancer | ondernemer

Wie ik ben en wat ik doe

Ik ben Peter Hoogeweg. Geboren in november 1975 onder de rook van Utrecht. Na mijn vwo-opleiding ben ik Bedrijfswetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen gaan studeren.

Tijdens mijn studietijd woonde en studeerde ik vijf maanden in Aix-en-Provence (Frankrijk). In 2001 ben ik afgestudeerd in de richting Strategie, Marketing en Distributie.

Amsterdam, Nederland

Na mijn studie vond ik woonruimte en werk in Amsterdam. In 11 jaar tijd heb ik drie fulltime banen gehad.

Ik heb ruim drie jaar gewerkt als directiesecretaris op het centraal bureau van SHIS in Amsterdam. Een organisatie van internaten voor schippersjeugd. Nadat ik mijn baan had opgezegd, ben ik gaan reizen door AustraliĆ« en Canada. Aansluitend op het reizen heb ik in Zuid-Frankrijk een aantal maanden koeien gemolken en ambachtelijke kaas gemaakt. Eenmaal terug in Nederland vond ik voor een maand of zes tijdelijk werk bij de GGD in Amsterdam. In de zomer van 2006 werd ik aangenomen bij Eigen Haard, een Amsterdamse woningstichting. Bij deze woningstichting heb ik ruim zes en een half jaar gewerkt als (beleids)adviseur op de afdeling strategie.

Bij mijn werkgevers heb ik kennis en ervaring opgedaan in onder meer: adviseren, ontwikkelingen duiden, schrijven, implementeren van beleid, besluitvormingsprocessen, vastgoed- en gebiedsontwikkeling, cultuurverandering, en het opzetten, uitvoeren en leiden van projecten.

Aveiro, Portugal

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Dus zegde ik medio 2012 mijn vaste baan op, rondde mijn werkzaamheden af, zette mijn Amsterdamse appartement te koop en reed ik met mijn vriendin met de auto naar Portugal. Hier heb ik zeven jaar gewoond en gewerkt. We woonden bijna zes jaar in het Portugese Aveiro, waar ik een kleinschalige onderneming in het toerisme heb opgezet. Ik beheerde en verhuurde een vakantie-appartement. Ook organiseerde ik geheel verzorgde wandelvakanties, die ik zelf gidste.

In 2014 ben ik daarbij als freelancer gaan werken. In Aveiro heb ik onder meer gewerkt als part-time taaldocent. En heb ik opdrachten aangenomen op gebied van strategie, marketing en communicatie.

Utrecht, Nederland

In september 2019 ben ik weer verhuisd. Na zeven jaar gewoond en gewerkt te hebben in Portugal, was het weer tijd voor nieuwe ervaringen. Ik woon nu in de stad Utrecht.

Als freelancer werk ik sinds 2014 voor verschillende opdrachtgevers in diverse vakgebieden, zoals: sociale woningbouw en vastgoedprojecten, circulaire economie, duurzaamheid, organisatieontwikkeling en (Europese) samenwerking. Ik word onder meer ingehuurd als: programmamanager, projectleider, adviseur en marketeer.